Vier wijzen

In de samenleving heeft men het over Driekoningen. In het Verenigd Koninkrijk over twaalf wijzen. In Ulvenhout staan in de stal vier wijzen.

Ze gaan met hun tijd mee, want er is camerabewaking. Dat moet kennelijk in deze tijd.

Kerststal in Ulvenhout

De foto is wazig (gemaakt met mijn mobiel zonder goede camera) en de vierde wijze staat er niet op. Ik zag hem pas later.

De vierde wijze kwam te laat. De plaatselijke journalist van de Bethlehemse Courant moest voor 17 uur zijn kopij hebben ingeleverd. De vierde wijze klopte pas aan het eind van de avond op de deur. Vandaar dat Mattheüs hem niet mee heeft genomen in Mattheüs 1.

Dat van die stal klopt trouwens ook niet. De wijzen kwamen met grote vertraging en inmiddels woonden Jozef en Maria al in een woonhuis. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Vier wijzen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: