Gehekt schaap en schaapblokkade

Ik werd te hulp geroepen door twee joggende dames die tot stilstand waren gekomen. Er zat een schaap vast in een hekwerk. Kennelijk zag ik er daadkrachtig en diervriendelijk genoeg uit om dit schaap te kunnen bevrijden.

Ik zag wat de dames deden. Ze probeerden het schaap terug te duwen. Maar een schaap van twee jaar laat zich niet terugduwen. Het is twee en het zegt nee. Bovendien hebben schapen geen achteruitkijkspiegel, dus durven ze niet achteruit.

Ik heb de dames een ander voorstel gedaan. We gaan met vereende krachten het de opening in het hekwerk groter maken, zodat het schaap er zelf uit kan komen. Binnen één minuut was de klus geklaard en riep het schaap mekkerend naar zijn vrienden toe.

Vervolgens belandde ik in de tweede schaapblokkade van vandaag. Een aantal schapen belemmerde mijn fietsroute. Ze waren niet van plan om opzij te gaan.

Gelukkig had ik ruim de tijd. Dus ik heb rustig afgewacht tot de schapen weer van de dam verdwenen waren...

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Gehekt schaap en schaapblokkade”

  1. Het zijn heerlijk beesten. Stond gister op een berg het hekwerk te repareren. De storm had ene paaltje gebroken. Zonder een tik te krijgen alles gefixt staat er ene schaap achter me aan de verkeerde kant van het hekwerk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: