Fietsjaar 2011


Jarenlang houd ik mijn fietskilometers bij.
Zo weet ik dat mijn oude Raleigh 130.000 kilometers op de teller had staan.
En ook weet ik dat het aantal jaarlijks gefietste kilometers al tientallen jaren vrij stabiel is: van tegen de 6000 km. tot ruim 8000 km. per jaar.

Op 20 februari 2011 werd ik in Duitsland hardhandig van mijn stalen ros geschoten. Het gevolg was dat ik twee maanden niet kon fietsen. Je zou denken: nu duikt Henk 50 ruim onder die 6000 fietskilometers.

Maar nee hoor: er werd in 2011 6950 kilometer bij elkaar gefietst. Maar ruim 100 km. minder dan in 2010.

Deels komt dat doordat ik niet goed kan lopen, en dus ook op de korte afstand de fiets pak. De loopscore is dus wel ingestort. Maar die afstand weet ik niet, zonder stappenteller. 

In 2012 moet ik weer aan mijn been worden geopereerd. Dus of ik dan de 7000 km. ga halen?….

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Fietsjaar 2011”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: