Werkzaamheden overdwars

Sinds dinsdag ben ik ontheemd. Mijn werkkamer is in beslag genomen.
Van werkkamer tot stofnest

De bedoeling was dat er een WC-pot vervangen zou worden. Tenminste, dat dacht ik. Want mijn werkkamer is in het bezit van een sanitaire ruimte met WC-pot. Zo kan ik op kamers gaan wonen als ik ruzie met Tineke krijg. Nog een magnetron erbij en ik ben helemaal zelfvoorzienend.

Helaas blijken de werkzaamheden meer te omvatten. Het is net zoals bij de tandarts. Je komt voor een klein gaatje en je ontvangt drie zenuwbehandelingen.

De werkmannen hebben meer tijd nodig, misschien zelfs twee weken.

Het gevolg is dat ik elders in huis een poging waag om mijn denken te ordenen. Vandaag heb ik een syllabus voor een cursus herzien, dat is alvast wat...

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: