Even voorstellen…

Een half jaar na het overlijden van Ringo is Milou gisteren bij ons komen wonen. 
Milou houdt van overzicht

Milou is een zes jaar oude poes. Haar moeder is een cyper, en haar vader een Abessijn.

Ik weet niet of jullie Abessijnen kennen, maar die hebben geen hoogtevrees. Ze klimmen het liefste op hoge palen. Gelukkig was er beloofd dat Milou niet in de gordijnen klimt.

Milou had veel last van de drukte in het gezin waar ze woonde (met jonge kinderen). Met pijn in het hart zette het echtpaar waar ze woonde haar op de site van Verhuisdieren. Die site probeert te voorkomen dat dieren in een asiel terecht komen.

Ik moest Milou uit Friesland halen. Een voordeel is dat ze goed Fries verstaat. Omdat Milou de trein niet gewend was keek ze haar ogen uit. Ik dacht: ‘straks wordt ze nog tureluurs van alle indrukken. En een tureluurse kat, probeer die maar weer eens in goede banen te plooien.

In de vensterbank van het nieuwe huis

Ter hoogte van Steenwijk legde in mijn jas over de poezenmand en bij Zwolle sliep ze, om pas bij Rotterdam weer wakker te worden. Daarna hield ze alles en iedereen weer nauwgezet in de gaten.

Eenmaal in ons huis aangekomen mocht ze uit de mand. Milou was direct nieuwsgierig. Alle hoeken en gaten van het huis werden eerst beroken en daarna ‘bekopt’.

Toen die taak was afgerond ging ze zich thuisvoelen, deed een plas op de bak en at brokjes. Daarna liep ze nog een rondje en ging vervolgens liggen rollebollen.

Volgens mij komt het allemaal wel goed met Milou. En met ons. Mits we ons alle drie maar aan de onderlinge gedragsregels houden.  

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

3 gedachten over “Even voorstellen…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: