Delftzicht

We wonen in het dichtstbevolkte deel van Nederland, maar rond ons huis hebben we toch nog de ruimte.

Achter ons huis wordt in de Spoorzone (de spoorlijn is zeven jaar geleden ondergronds gegaan) volop gebouwd: er komen 1500 woningen, die tot 20 hoog de lucht ingaan.

Zicht op Delft

Maar aan de voorzijde loopt de Schie. Dit is de plek waar Johannes Vermeer zijn Zicht op Delft schilderde. Daar mag niet gebouwd worden.

De foto maakte ik als tijdsopname van 30 seconden vanaf het dakterras van onze flat. De plek waar Vermeer schilderde, maar dan 20 meter hoger.

De toren in het midden is de 109 meter hoge toren van de Nieuwe Kerk, die inmiddels ook niet zo nieuw meer is: hij dateert uit 1496, maar brandde (deels) twee maal af. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Delftzicht”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: