Soms zit het mee, soms zit het tegen

Woensdag had ik de fietsbanden opgepompt, donderdag stond de band leeg en vrijdag zou ik de band plakken. Helaas: het gat zat tegen het ventiel en viel niet te plakken.

Dat was ontregeling nummer één. Ik heb de dag verder in gepaste stilte doorgebracht door wat zaken voor te bereiden, een column te schrijven en een bezoek te brengen.

’s Avonds wilde ik een pakje ophalen bij een Post-NL punt. Ik moest me legitimeren. Dat lukte niet, want ik was mijn ID-kaart kwijt. In arren moede ben ik weer door de regen naar huis gefietst.

Daar ben ik een grootschalige zoektocht begonnen. Broekzakken, jaszakken, borstzaken, laatjes en geheime laatjes. Geen ID-kaart.

Vervolgens ben ik een zoektocht begonnen naar een passend actieplan. Op identiteitsfraude zit ook niemand te wachten. Ik moest bij mijn woon-of verblijfplaats zijn om kond te doen van het verlies. De benodigde actie was moeilijk te vinden, wel als je je rijbewijs kwijt was, maar niet voor een vermiste ID-kaart. Uiteindelijk toch gevonden.

Daarna wilde ik de post uit de brievenbus halen. Ik pakte de sleutelbos van het rek en liep naar beneden. Helaas: verkeerde sleutelbos in de hand. Dat moest natuurlijk een keer gebeuren. Geen horloge en geen telefoon bij me en niemand thuis. Ik liep op sokken en in T-shirt en buiten stroomde de regen neer. Geen idee hoe laat Tineke thuis zou zijn. Die was met dochter Nynke op stap, die een reservesleutel heeft.

Bij de buurvrouw was het donker. Zij heeft ook een reservesleutel. Ik ben op de trap mijn zonden gaan overdenken en hoe dit allemaal had kunnen gebeuren. Door de ontregeling van de vermiste ID was ik waarschijnlijk op het kritieke moment mijn concentratie kwijt. Dus ook nog eens de verkeerde sleutelbos. Op die plek hangt normaal ook de goede sleutelbos, maar die was met Tineke meegereisd.

Opeens zag ik licht bij de buuf. Ik belde aan en ze deed de deur open. Ze had onze sleutel keurig opgeborgen. Gisteren was haar hetzelfde overkomen, toen hadden wij de sleutel.

Toen Tineke thuis kwam begon er een nieuwe zoektocht. Ze wist nog wanneer de ID-kaart was gebruikt. Die dag was er ook een foto genomen. Wat had ik toen aan? Zit de ID-kaart dan tóch niet in één van die zakken? Nee dus. En ook niet in de trommel van de wasautomaat (af en toe worden mijn kleren gewassen, niet zo nodig, maar Tineke vindt dat dat zo hoort).

Uiteindelijk vond Tineke mijn ID-kaart terug. Hij zat in haar tasje. Ze had hem even geleend om een (ander) postpakket op te kunnen halen....

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

2 gedachten over “Soms zit het mee, soms zit het tegen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: