Delft en weinig omgeving

Sommige lezers vragen naar de toestand in de wereld en in het bijzonder in Delft. Welnu: Delft ligt er nog. De waterstand is ook op peil. 

Ik kan het weten, want in tegenstelling tot voorgaande zomers ben ik veel in Delft. Ik heb de hele maand juli geen opzienbarende fietstocht gemaakt. Ook de supermarkt heb ik angstvallig gemeden, omdat ik daar de zelfscanner tussen de komkommers laat liggen.

Ook voor ons huis valt nog wel iets te zien…

Slechts eenmaal ben ik even in een iniemienie-supermarkt geweest en één maal ben ik met de fiets buiten de gemeentegrens van Delft beland. Ik oefen dus alvast voor later.

Wonderbaarlijk genoeg bleek ik buitenshuis goed in staat om werkzaamheden te verrichten. In dier voege ben ik meerdere malen in Friesland en in Noord-Holland geweest. Dat voelt meer als een thuiswedstrijd dan een ingewikkelde reis met fietsbel in het onvoorspelbare verkeer.

Morgen gaan we een poging wagen om het platteland op te zoeken op vier wielen. Twee van Tineke en twee van mij. Het verslag volgt later.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

2 gedachten over “Delft en weinig omgeving”

  1. Ik was gisteren in ’t Woudt, niet zo ver van Delft. Bij het etablissement de Hooischuur aldaar kun je heerlijk zitten/eten en drinken. Misschien een tip?? 🙂 .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: