Oorpiep

Veel mensen hebben last van een piep in het oor. Meestal in beide oren trouwens.

Een vriend uit de kerk is ervaringsdeskundige en behandelaar. Hij ontpiept mensen. Dat lukt nooit echt, maar dat weet hij ook. Het gaat er om dat je er op de één of andere manier mee leert te leven.

Ik heb die piep ook in mijn beide oren aangetroffen en ik weet ook wanneer de piep toeneemt. Het dragen van een gehoorapparaat schijnt te helpen. Maar bij mij hielp het niet.

Dat gehoorapparaat doe ik ook niet vaak in in mijn oor omdat ik mijn leesbril kwijt ben. En daardoor kan ik de batterijtjes van mijn gehoorapparaat niet vinden.

Inmiddels heeft de farmaceutische industrie een pilletje ontwikkeld tegen de piep in het oor. Hein de Kort maakte er een plaatje bij...

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Oorpiep”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: