Vakantie 2012

Er gaat niets boven Groningen. Hoogste tijd dus om weer eens naar deze provincie af te reizen. We verbleven op een boerderij bij Onderdendam.

Onderdendam is een bakermat van de regelarme zorg. Het heeft niet veel effect gehad, want de zorgverzekeraars draaien de financiële kraan dicht als je je niet aan ontzettend veel regels houdt. Maar de bedoeling was goed…

Wat hebben we genoten van de ruimte en de rust op het Groningse platteland! Vanuit de boerderij konden we eindeloos ver weg kijken. Onderdendam ligt is een wat verstild gebied tussen de stad Groningen en het Hoogeland (met een hele rij dorpen langs de spoorlijn naar Roodeschool en sinds dit jaar naar de Eemshaven). 

Bijna alle dorpen hebben een zeer historische dorpskerk, meestal met een hoogbejaard orgel. In de meeste dorpen staat ook een molen. En rond de kerk vaak oude huizen van kenmerkende rode baksteen en veel zogenaamde pastoriewoningen. Fietspaden door de weilanden verbinden de dorpen met elkaar.

We fietsten de hele provincie door, naar het westen (via Lauwersoog en Anjum naar Buitenpost), naar het oosten (tot aan Leer in Ostfriesland), uiteraard naar de Waddenkust (Noordpolderzijl) en naar het zuiden (tot aan Stadskanaal).

Inderdaad: er gaat niets boven Groningen! Al is de rest van Nederland ook mooi...

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

3 gedachten over “Vakantie 2012”

    1. Ah, ik zie nu dat je een aantal jaren terugblikt.
      Ik was een paar dagen weg en loop dus achter met je blog. Niet handig om dan niet met de oudste blogs te beginnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: