Supermaan

Even dacht ik dat de foto's op mijn telefoon mijn Sony compactcamera konden evenaren. Dat blijkt echter niet het geval. 
Supermaan boven de Schie in Delft

Even een zijspoor. Die van Tineke was defect. Althans: haar fototoestel. Dus wilde ik nog voor de vakantie een nieuw toestel scoren. Want ook zij wil naast de foto’s op haar telefoon ook foto’s met een camera kunnen maken.

Maar denk je dat compactcamera’s nog in de handel zijn? Officieel wel. Maar slechts bij één van de (tien) fotozaken in de regio kon ik een (Sony) compactcamera scoren. Bij alle andere modellen staat: tijdelijk uitverkocht. Ontvang een melding als dit toestel weer op voorraad is.

Dit allemaal ter inleiding op een foto die ik dinsdagavond bij ons huis maakte. De opkomst van de supermaan boven de Schie. Zoals geschreven: de foto is van matige kwaliteit, maar geeft in elk geval een beeld...

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

3 gedachten over “Supermaan”

  1. Janvlek47,. Ik vind het een ontroerend bericht wat je hier hebt neergezet. Een SOny met onbeknede details. Ik houd van oplaadbare accu’s. ALijd handig als backup. Inderdaad. 9/10, goed. Ik kom hem over 2 min ophalen, 51.84422, 5.88174, coördinaten. Dank. Tot zo.,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: