Tuinrenovatie

Voor het eerst sinds 1979 hebben we geen tuin meer. Maar als je een huis zonder tuin koopt maakt Tineke alsnog een tuin. 

Aldus geschiedde en de werkzaamheden zijn in volle gang, inclusief de inschakeling van een tuinarchitect.

Zo stond er opeens een vrachtwagen met een voorraad van 40 zakken biologische tuinaarde á 40 liter voor onze deur. Of ik even wilde tekenen voor ontvangst. Het bleek een opdracht van mevrouw A. te zijn.

Inmiddels zijn de werkzaamheden in volle gang. De bedoeling is dat het balkon tot een soort Floriade wordt omgebouwd.

Maar daar blijft het niet bij. Ondertussen heeft ze haar oog laten vallen op het dak van de parkeergarage. Jawel, wij hebben geen auto, maar wel een parkeergarage. Dat dak moet helemaal groen worden.

Mocht Tineke op termijn ergens in de ouderenzorg gaan wonen, dan kan ik de directie alvast waarschuwen. Op de afdeling zal na enige tijd geen vloerbedekking meer te zien zijn. Overal groeit gras of staan planten of heesters.  

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

6 gedachten over “Tuinrenovatie”

  1. Henk!!!!!!!!!!!! Goed bezig> maar afvallen is toch niet nodig. Ik vind jou lekkere vetkwalletjes wel moii. DUs, planten en platen, zonnepanelen en krabben. Alleen doen als je zin hebt. Dank,. Salami ;( niet onzeker zijn henk50

  2. En hebben jullie al nagedacht over de looproute op het balkon? Dan kun je je aanmelden bij Groei & Bloei en meedoen aan de open tuinendagen. Dat is weer ’s wat anders dan fietsen.

  3. Inclusief potten, planten, een aantal personen en tuinstoelen is dit een groot gewicht. Houdt jullie balkon dit allemaal?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: