Retourtje Rotte (1)

Ik had mijn wekelijkse fietsdag gepland, maar het kwam er niet van. Het werd uiteindelijk een avondrondje op de fiets.

Maar waarheen, dat moest onderweg nog bedacht worden. Zoals de lezers bekend zal zijn ben ik niet van de fietsplanning. Zo de wind waait waait mijn jasje en soms ook tegen de wind in.

Ik besteeg het zadel van de Batavus Dinsdag en kwam op de campus van de Technische Universiteit terecht. Die campus bestaal een terrein dat meer dan twee kilometer lang en meer dan één kilometer breed is. De voormalige Technische Hogeschool van Delft is inmiddels één van de meest gerenommeerde wetenschappelijke technische opleidingen in de wereld geworden. Er is ook een Hogeschool aan verbonden. Samen goed voor 30.000 studenten, waarvan een aanzienlijk deel uit het buitenland.

Het hoofdgebouw van de Technische Universiteit van Delft is aan vergankelijkheid onderhevig (foto: Delftse Post)

Technische studenten houden vaak van rechte lijnen en zo is het terrein ook aangelegd, met alleen maar haakse bochten.

Het hoofdgebouw is een blikvanger: het is 90 meter hoog en tocht aan alle kanten. Niet zo energievriendelijk dus voor een universiteit die er prat op gaat zuinig om te gaan met energie. Het iconische gebouw uit 1960 staat op de nominatie om gesloopt te worden. Hoe dat precies zit weet ik ook niet, want het is aangemerkt als gemeentelijk monument.

Maar er gaat wel meer mis. Er zou een tramlijn worden aangelegd naar de campus. Het goede nieuws is dat de rails er liggen. Het slechte nieuws is dat de tram niet rijdt.

Eerst bleek de brug over de Schie niet stevig genoeg te zijn om de trams te dragen. Er werd dus een nieuwe brug gebouwd. Het goede nieuws is dat die brug inmiddels klaar is. Het slechte nieuws is dat de trams het terrein van de Technische Universiteit niet op kunnen rijden. Hoewel: dat kunnen ze wel, maar ze verstoren de meetapparatuur die in diverse gebouwen allerlei wetenschappelijk onderzoek moet faciliteren.

Maar niet getreurd, ik ben op de fiets en heb nergens last van. Zodoende kom ik bij één van de grootste fietsen van Nederland. Ik ben mijn Batavus Dinsdag er maar even naast gezet... De foto komt in het volgende blog. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: