Ik ben een spammer

Eens in de maand verzend ik voor de kerk de Bladwijzer. Dat is een blad waarin o.a. staat welke kerkdiensten er zijn, wat nieuwe ontwikkelingen zijn enz. Het moet allemaal passen op vier bladzijden A 5. Dus het is altijd wat redactioneel puzzelen. 

De naam Bladwijzer verwijst naar het kerkgebouw. Het is een nieuwe kerk in een voormalige bibliotheek. Daarom heet het kerkgebouw ‘Het Boek’. Dankzij veel technisch inzicht van tal van kerkleden is het een prachtig en leefbaar gebouw geworden (zoals een goede klimaatbeheersing). Niet alleen voor de kerkleden, ook voor de mensen uit de buurt.

Die Bladwijzer verstuur ik al een paar jaar. Maar gisteren ging het mis. Alle mails kwamen als onbestelbaar retour.

Ik deed een tweede poging. Opnieuw kwamen de mails terug.

De derde keer heb ik de adressen gesplitst in kleine bundels. Maar toen ging het helemaan mis. Mijn mail-adres werd geblokkeerd, want ik werd verdacht van ‘spammen’. En als je eenmaal verdacht bent, word je niet direct meer vrijgesproken.

Via mijn werkmail kan ik ook mails verzenden, maar da moet ik de bulk splitsen. Zo verstuur ik regelmatig werkinhoudelijke mails in een grote oplage (350 stuks), maar die heb ik dan in onderdelen geknipt, zodat het aantal te verzenden mails binnen de verdachte limiet blijft. Dus zette ik mijn werkmail nu even in voor het verzenden van de kerkmail. Maar dan de adressen handmatig gesplitst. Voor de zekerheid heb ik er nog een mail achteraan gestuurd met de vraag of de kerkleden de Bladwijzer hebben ontvangen.

Vanmorgen kwamen er tal van reacties. Het lijkt wel een loterij. Sommige leden hebben de Bladwijzer drie maal ontvangen, anderen nul maal. Er schijnt dus ook nog iets anders achter te zitten, een soort uitverkiezing. Sommige mensen krijgen geen enkele mail, anderen worden voortdurend bestookt.

Wie het weet hoe het werkt mag het zeggen. Vanmiddag probeerde ik een andere mail (zonder bijlage) naar vier adressen te sturen. Die mail kwam terug, omdat ik 'geblockt' ben. De helpdesk heeft mijn vraag hoe het zit in behandeling. Wanneer er antwoord komt? Ik heb geen idee... 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

3 gedachten over “Ik ben een spammer”

  1. Laatst moest ik iemand helpen die allerlei digitale bestanden moest insturen voor een sollicitatie. Eerst bestanden inscannen, dan doormailen naar het bedrijf. Simpel voor mij maar niet voor iemand die best digitaal vaardig is, maar dan vooral op een mobieltje. Zelf doe ik bijna alles op een computer en kan weer niet goed overweg met zo’n klein schermpje.

    Databestanden maken en verzamelen was het probleem niet. Maar doormailen betekende dat ik in die ander zijn mail account moest gaan. Daar verdwaalde ik in de spam. De vele porno mailtjes die iedereen kennelijk krijgt toegestuurd, als je ze niet actief blokkeert. Maar ook verschrikkelijk veel mail van de Maranatha kerk. Een vastgoed bedrijf? Een sekte? Ik ben niet kerkelijk, dus ik weet dat niet. Maar er werd opmerkelijk veel gestuurd en gebedeld. Sorry voor alle gelovigen die ik mogelijk beledig, maar ik zag door de bedelbrieven de kerk niet meer. Uiteindelijk is het gelukt en ook de sollicitatie was succesvol. Dat wel. Maar vragen andere kerken ook zo veel om geld? Dan kan ik me voorstellen dat die adressen als spamzenders worden geblokkeerd.

  2. Halgra@Hetnet.nl dus net niet (meer).
    Laats kreeg ik van Sicko ((Ziggo) het bericht dat er vanaf mijn adres spam werd verstuurd en ik mijn wachtwoord moest wijzigen. Toen was het snel opgelost.

    Bij Sicko kan ik trouwens drie aliassen aanmaken. Er handig als er iets met het normale adres gebeurt. Waarschijnlijk ook mogelijk bij Netniet. Een “kerkadres” aanmaken misschien?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: