Man onder de arm

Tineke is heel wat mans, maar op deze manier heeft ze mij nog nooit verplaatst.
Man onder de arm

Sommige mensen lopen met de ziel onder de arm, maar deze vrouw loopt met een man onder de arm.

In Finland bestaat het vrouwsjouwen. Daar lopen mannen met een vrouw onder de arm. De bedoeling is om er zo ver mogelijk mee te komen.

Ik weet niet wat ik er van moet denken. Ik heb de indruk dat de man in dit gezelschap weinig heeft te zeggen. Hij is ‘bij kop en kont’ gepakt en moet zich voegen naar de rest van het gezelschap. Dat zijn dames.

Wilde de man niet mee naar de winkel? Vond zijn vrouw dat hij nodig nieuwe kleren nodig had? Wilde hij niet doorlopen en had zijn vrouw haast?

Ik heb het hem niet kunnen vragen. Ik had wel een beetje medelijden met hem...

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: