Familiedag

Het houdt niet op! Twee zaterdagen achter elkaar een familiedag. Dat vergt enig aanpassingsvermogen.

De familiedag van vorige week werd gehouden in het Museum van Speelklok tot Pierement in Utrecht. Die dag was van de neven en nichten van de familie van mijn moeder. Dat heet bij ons een ‘nenidag’. De eerste dag werd in Giethoorn gehouden en viel vanwege de hevige regenval in het water, maar we hebben de moed niet opgegeven.

Met de neven en nichten van moeders kant heb ik altijd veel contact gehad, o.a. via eindeloze correspondentie. Daaruit is zelfs een familiekrant ontstaan die bijna een halve eeuw bestaat. Eén van de meest opvallende kenmerken van die familie is dat wie boven de 1.60 meter is meteen ook boven het maaiveld van de familie uitsteekt. De meeste familieleden met een auto zitten op een kussentje, omdat ze anders niet boven het stuur uit kunnen kijken. Verder bestaat de familie voornamelijk uit kattenliefhebbers.

Familie in Muziekkoepel bijeen vergaderd

Gisteren was het de beurt aan de schoonfamilie. Ik weet niet of ik het wel eens over mijn schoonfamilie heb gehad, maar dat gaat er weer anders aan toe dan in de familie van mijn moeder. Daarom werd een deel van het feest gehouden in een muziektent. De familie toetert graag aan de weg.

Kenmerkend voor de familie is dat de maximum lengte ook ongeveer 1.60 meter is. Eigenlijk val ik met mijn 1.78 meter behoorlijk buiten de boot. Ik was dan ook de enige schoonfamilie die aanwezig was, de rest durfde niet te komen. Een ander deel van de familie was er ook niet bij: dat deel is uitgevlogen naar zeer verre streken. Dat scheelde wel in de drukte in de muziektent.

Het grootste lawaai werd veroorzaakt door Tineke en haar jongste zus Inge die speciaal uit de USA was overgevlogen. Ze staan standaard garant voor een hilarisch stand-up toneelstuk in eigen kring.

De familiedag werd gehouden in Deventer. Daar zijn ze wel wat gewend. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

2 gedachten over “Familiedag”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: