Reactie op de dood van Ringo

Onze kleindochters T (7 jaar) en H (3 jaar) hebben het verhaal gehoord dat Ringo is overleden.
Ringo was sterk vermagerd

Kleindochter T (door haar opa ‘Droppie’ genoemd) was erg verdrietig. Ringo was een lieve poes die ze eten mocht geven en mocht aaien. Ringo hield niet van kleine kinderen, maar T was naar hem toe zó rustig dat hij zich gewoon door haar liet aaien.

Kleindochter H (door haar opa ‘Droffel’ genoemd) kan het niet goed begrijpen. Ze heeft nog nooit bewust meegemaakt dat er een dier of een persoon was overleden. Maar ze denkt wel in oplossingen.

Toen haar werd verteld dat er vrijdag (oppasdag) geen poes meer is in huis zei ze: “Dan is er wel een andere poes.”

Even later stelde ze voor om één van hun katten aan opa en oma te geven. Maar de vraag was: Welke? Antwoord: "Zoey, want die krabt mij wel eens...". 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

5 gedachten over “Reactie op de dood van Ringo”

  1. Dag Henk, een poeze-huisgenoot van jarenlang laat je niet zomaar los, hè? Dat is wel even slikken.
    Trouwens, de reactie van kleindochtertje Droffel is kostelijk. Zo weet een kind voor elke ‘hobbel’ een oplossing.

  2. Oeiii, dat is niet de Ringo die ik mij herinner 😦
    Heerlijk hoe nuchter kinderen met dingen om kunnen gaan.

  3. Wat ziet Ringo er verschrikkelijk uit op deze foto! Het is natuurlijk een groot gemis, maar als ik dit zie denk ik toch wel dat het beter is zo.

    1. @ Scotty, ja, hij was erg vermagerd. Ook de dierenarts kon niet constateren dat hij pijn had, maar alles overwegende leek het hem langer laten leven ook geen goede optie.

  4. Wat een heerlijke reactie Henk en Tineke en wat een kado kleinkinderen, wij kunnen er ook zo van genieten. Groeten uit een zonovergoten den helder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: