Bollenvelden bij Lisse

In Lisse, daar moet het allemaal gebeuren als het om bollenvelden gaat. Inmiddels is dat niet waar. De meeste bollenvelden bevinden zich elders in Nederland, zoals in de Kop van Noord-Holland en in de Noordoostpolder. 
Bollenveld bij Lisse

Wat wél waar is, is dat de meeste toeristen naar Lisse komen vanwege de bollenvelden. De toegang tot de Keukenhof was vrijdag zelfs tijdelijk afgesloten vanwege de te grote toeloop. Je zag wel mensen, maar geen bloemen meer. Benevens twee enorme parkeerplaatsen vol auto’s.

Wij waren ook even in Lisse en raakten daar verstrikt tussen files aan echtparen en groepen op de E-Bike. Het waren veel mensen die duidelijk niet zoveel ervaring hadden met fietsdrukte. Ze stopten groepsgewijs op de vluchtheuvel waar maar plek was voor twee fietsen. Of ze stapten zomaar midden op het fietspad af om een plotselinge foto te nemen. Moet er geen rijbewijs voor fietsers komen?

Gelukkig konden we heelhuids de drukte weer verlaten. Ondertussen maakten ook wij foto's. Zoals van de bollenvelden bij Lisse. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Bollenvelden bij Lisse”

  1. Misschien wel. Ik ben ooit haast omvergereden door een groepje fietsers. Ik stond te wachten aan het rode licht. Licht sprong op groen en ik wilde rechtdoor. Gelijktijdig werd ik ingehaald door een peloton mannen in strakke rennerspakjes die naar rechts afsloegen. Het scheelde maar een haartje. En neen, ik stond niet per ongeluk op een wedstrijdparcours 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: