Gele hesjes

Gisteren was het de Nationale Opschoondag. Vanuit de kerk hebben we geprobeerd de wijk een beetje schoner te maken.

Van de gemeente Delft kregen we gele hesjes. En van een buurtcentrum kregen we grijpers en plastic zakken.

We begonnen bij de ‘hangplek’ naast het kerkgebouw. Daar lag zóveel troep dat we aan de rest van de wijk niet echt meer toe zijn gekomen. Met tien man (m/v) waren we daar alleen al bijna een uur bezig.

Nationale opschoondag bij de kerk in Tanthof

Wat vooral opviel was de enorme hoeveelheid peuken (van filtersigaretten). Ik heb begrepen dat die wel 20 jaar lang in het milieu blijven zonder afgebroken te worden. Er is door de gemeente ook een plek gemaakt waar de peuken in gedoofd kunnen worden, maar die plek is een meter verderop. Dat is dus te ver.

Verder tref je veel plastic aan, papier, lege aanstekers, doppen van bierflesjes, lege bierblikjes en lege blikjes van Red Bull, zakjes voor hash benevens een aantal condooms. Dat werd allemaal verwijderd, zodat het de schoonste hangplek van Delft werd.

Na afloop fietste ik naar huis en ik zag overal troep liggen. Als ik daar op was gaan letten was ik nu nóg niet thuis geweest....

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: