Panorama Mesdag

Het was herfstvakantie. Twee kleindochters (T van 7 jaar en H van 3 jaar) kwamen logeren. 
Panorama Mesdag, richting Scheveningen

Kleindochter T bezoekt graag musea. Dat zou je niet denken bij een meisje van zeven jaar, maar ze vindt het prachtig. Vooral als er ook nog een puzzeltocht aan gekoppeld is. We besloten naar Panorama Mesdag te gaan. En… het werd een succes!

Wat is er allemaal te zien?

T vond het panorama prachtig en zag steeds meer details. Stap voor stap werden de opdrachten van de puzzeltocht uitgevoerd. Zelfs de vrouw van schilder Mesdag werd uiteindelijk op het enorme doek terug gevonden. Ze had aan een bezoek van een uur eigenlijk niet genoeg.

H was vooral geïnteresseerd in alle dingen die ‘de mensen hadden laten liggen’ (de losse voorwerpen in het zand: ‘waarom ligt daar een schoen?’).

Daarnaast was ze geïnteresseerd in de toiletten en de limonade van het museum.

De reis met de tram naar en van het museum werd ook gewaardeerd. Omdat ze 'een politie' had gezien wilde kleindochter H nu 'politie' worden. Of anders 'ambulance'. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Panorama Mesdag”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: