Hoog water

Ik wilde Tineke meenemen op een fietstocht naar Hoek van Holland. Ze fietste achter mij. Bij aankomst in Hoek bleek ze echter te zijn verdwenen. Vermoedelijk is ze weggewaaid.
Overstroomde pier in Hoek van Holland

De pogingen om via de kortste route de pier te bereiken zijn gestrand. Een man die op de fiets was en een poging waagde moest deze poging bekopen met natte voeten, natte schoenen, natte schoenen en een natte broek. Omdat ik al eerder een foute inschatting had gemaakt en te water was geraakt waagde ik me dus niet (meer) aan zo’n experiment.

Het kustlicht markeert het einde van de pier

Via een voetpad door de duinen bereikte ik uiteindelijk toch nog droogvoets de pier. De Noorderpier is 4,5 kilometer lang, en daarmee nog niet lang genoeg om tot aan Engeland te reiken. Daarom vaart er nog een veerboot.

Panoramafoto van de Nieuwe Waterweg en de Noorderpier

Gisteren was de pier volkomen onbegaanbaar vanwege het hoge water. Ik moest het dus doen met foto’s die ik vanaf het strand maakte. Ik heb me daar een uur lang prima vermaakt.

Het strand van Hoek van Holland

De foto’s vangen nooit alles wat je meemaakt in een storm. Je mist op de foto’s de dynamiek, de geur, het bulderende geluid van de zee. Maar foto’s geven wel een beetje een impressie.

Na deze foto-excursie besteeg ik de gezandstraalde Batavus Dinsdag weer. Ik fietste door de duinen in de richting van Den Haag. Af en toe moest ik een eindje lopen vanwege zand dat over het fietspad was gewaaid. In het donker kun je deze route beter niet fietsen.

Het laatste stuk van de route (door de bebouwing) was het meest lastig om te fietsen vanwege de onvoorspelbare valwinden bij hoge gebouwen.

Thuisgekomen had ik de indruk dat er een kies afbrokkelde, maar het was het zand dat tussen mijn tanden was gaan zitten. Ook moest ik mijn linkeroor weer van zand ontdoen. Er hoefde geen zout op het eten, want ik had zoute lippen. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

4 gedachten over “Hoog water”

  1. Henk, opgepast met je capriolen. Dit gebeurde in mijn oude Amsterdamse buurtje; op de laan parallel aan de straat waar ik woonde.

    Fietser in Zuid is derde slachtoffer van storm Eunice

    Een fietser is om het leven gekomen op de Vrijheidslaan in Zuid doordat er een boom op de persoon is gevallen. Het is al het derde dodelijke slachtoffer van de gevolgen van storm Eunice.

    Volgens buurtbewoners stond de boom al enige tijd op het punt om te vallen. De politie zette de omgeving af met een lint en vertrok toen weer. “Het is nalatig van de politie. Als je weet dat die boom omgaat, hang je niet alleen drie lintjes op en dag je weer weg,” zegt een omwonende die het zag gebeuren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: