Vakantie 2022

We kunnen niet voorspellen hoe de toekomst er voor ons op aarde uitziet. Toch moet er wel gepland worden. Zo hebben we nu onze vakantie voor dit jaar vastgelegd.

Het was nog een heel gedoe. Blijven we – net als de voorgaande twee jaren – in Nederland? Of wagen we de reis naar het buitenland? Dus passen en meten in het Waar?

Het tweede gedoe was de agenda. Die van Tineke en van mij lopen niet synchroon. En vanwege de lock-down in de afgelopen twee maanden zijn er voor mij afspraken vooruit geschoven, naar mei en juni. Dus passen in meten in het Wanneer.

Over één ding waren we het eens. De fiets gaat mee. Voor de 53e keer. Alleen is Tineke wat minder in staat geraakt om op de fiets bergen te verzetten. Dus het moet allemaal niet te steil zijn.

Uiteindelijk vonden we een passende plek aan (voor de zesde keer!) de Elbe. Deze keer niet pal aan het water, maar gewoon op de begane grond van een duitse Bürgerwohnung. Met een stoomtrein in de buurt.

(Geplande) vakantie in 2022: Radebeul aan de Elbe (bij Dresden)

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

6 gedachten over “Vakantie 2022”

      1. Klopt, we zijn er vaker geweest.
        Ja, als je het hele jaar bij het water zit, wil je in je vakantie wel eens wat is anders: bos en heide bijvoorbeeld. Zo is een mens!

  1. het ziet er erg leuk en gezellig uit, ik heb een oude elektrische fiets van iemand gekregen waar je heel goed zonder ondersteuning op kan fietsen, als het nodig is kan ik hem dan aanzetten, hierdoor kunnen wij ook wat langere fietstochten maken, groeten mia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: