Maan boven de Schie

Volle maan, gezien vanuit de woonkamer

Eindelijk heb ik een nieuwe telefoon aangeschaft. Dezelfde als Tineke, want ik snap het allemaal niet met die nieuwe apparaten.

Het oude toestel kreeg allerlei mankementen, zoals een steeds minder lang meegaande batterij. En de camera voldeed slecht, maar ja, wat wil je ook met een koopje uit 2017.

De nieuwe smartphone is een ‘refurbished’ exemplaar, want indien mogelijk willen we aan hergebruik doen. En uit principe geen Chinees toestel, al weet je nooit wat er allemaal in verwerkt zit.

Bovenstaand de eerste foto die ik met de telefoon maakte. De volle maan aan de voorzijde van ons huis. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

6 gedachten over “Maan boven de Schie”

  1. Knappe jongen als je spul van Chinese makelij uit je huis weet te houden. iPhones worden ook in China in elkaar gefabriekt. Dus gefeliciteerd met je nieuwe Samsung (?).

  2. Nieuwsgierig geworden nu naar het merk smartphone !

    Henk wat voor smartphone heb jij nu ?

    Ja dezelfde als Tineke, dat weet ik nu.

      1. Dat is dus 4x zo gek als S5! Wat een beest van een toestel is dat. En zelfs geherflubberd ook nog behoorlijk aan de prijs; maar dan heb je ook wat! Met 5G? Dan kun je er jaren mee vooruit. En je kunt ongeveer je hele boekenkast of CD-collectie op een SD-kaartje zetten; 1 terebint groot. Klasse!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: