Er is er één jarig

Ze werd op 29 december 1951 geboren. Dus als ik het goed bereken is ze vandaag 70 jaar geworden.

Omdat haar vader boekhouder was kwam het goed uit dat ze nog net voor nieuwjaar geboren werd. Dat was handiger met het oog op de kinderbijslag. Maar toen ik haar vader daar vroeg zei hij dat het daar niets mee te maken had.

Twee jaar

Ze werd in Barneveld geboren als derde in het gezin. Over haar vroege jeugd is weinig bekend. Ze viel ook niet zo erg op. Dat hoefde van haar ook niet.

Na Barneveld verhuisde het gezin naar Deventer en vervolgens naar Amsterdam. Daar werd haar vader één van de eerste programmeurs van de toenmalige Nederlandsche Middenstands Bank. Er werden nog twee kinderen geboren, dus nu was ze de middelste.

Na het VWO deed ze een beroepsopleiding als bio-chemisch analiste en ging ze werken op het Centraal Laboratorium van de Bloedtransfusiedienst. Daar deed ze onderzoek naar antistoffen bij baby’s.

Vijftien jaar

Ondertussen had ze ook een vriendje en ze trouwde in 1973. Daarna verhuisde het – inmiddels – echtpaar naar Den Helder, waar ze een baan kreeg als analiste bij het Gemini-Ziekenhuis en later op de instelling waar haar vriendje ook werkte.

Er werden twee kinderen geboren en ze stortte zich full-time op het moederschap en op het vrijwilligerswerk. Ook verbouwde ze deels eigenhandig het huis. Toen de keuken klaar was verhuisde het gezin naar Alkmaar. Ondertussen was ze aan de slag gegaan in een heel andere tak van sport: administratie en personeelszaken.

Met vriendje in 1970

In Alkmaar bleef ze actief in het vrijwilligerswerk. Ze had diverse banen. De laatste baan werd de baan van haar leven: ambulant werker in Amsterdam. Ze fietste (net zoals toen ze tiener was) de hele stad door voor bezoeken aan cliënten aan de rand van de samenleving. Helaas maakten grootscheepse bezuinigingen een eind aan deze baan.

Met haar zus voert ze graag geïmproviseerde toneelstukjes op

Daarna ging ze als vriiwillige boerin aan de slag op een zorgboerderij. Ze had altijd al boerin willen worden, maar toen ze jong was bestond het programma ‘Boer zoekt vrouw’ nog niet.

Het huis in Alkmaar werd ondertussen ook nog eens deels eigenhandig verbouwd. Toen de keuken klaar was verhuisde het echtpaar naar Delft, waar ze meteen weer met een verbouwing begon. Ze vond ook al heel snel weer tal van klussen op het gebied van het vrijwilligerswerk en scheurt nu op de fiets de stad Delft door.

In Delft viert ze vandaag in klein gezelschap haar 70e verjaardag. Met leesbril, want iemand die in Barneveld is geboren wordt al snel kippig. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

13 gedachten over “Er is er één jarig”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: