Feestelijke kerkdienst met beperking

Er gingen weken van voorbereiding aan vooraf. De kerkdienst van zondagmorgen 19 december. Helaas werd nét de avond daarvoor een lock-down aangekondigd. Het betekende dat we met (nog) veel minder mensen in de kerk konden zitten.

Nu zijn we wel gewend om ook op afstand kerkdiensten te houden. De technici in de kerk zijn wel wat gewend op het gebied van het streamen van diensten en het omgaan met de techniek. En ook de ventilatie is goed berekend en geregeld. Dus de dienst ging door in aangepaste vorm.

Bloemstuk in de kerk

Vijf jonge mannen legden belijdenis af. Dat wil in onze kerk zeggen dat ze ‘ja’ zeggen op de doop. Vijf positieve en daadkrachtige mannen die er ook in deze tijd voor gaan: voor de studie, de contacten met anderen en voor de kerk. De afgelopen twee jaar waren we één van de gastgezinnen van deze mannen. Daar is een b(l)oeiende band door gegroeid.

Tineke maakte een bloemstuk. Dat werd op het doopvont gezet. De vijf rozen symboliseren de vijf mannen die vanuit de doop zijn uitgegroeid tot volwassen leden van deze kerk.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: