De buienradar zat er naast

En dus werd ik al aan het begin van de fietstocht kletsnat. De rest van de middag had ik nodig om weer op te drogen.

Het zou de hele dag in onze omgeving zijn van ‘klits, klets, klandere, van de ene bui op d’andere’. Maar op de Buienradar zag ik dat het in een strook tussen Bergen op Zoom en Goes een groot deel van de middag droog zou blijven. Dus stapte ik op de trein naar Rilland-Bath.

De grens bij de Westerschelde (het Nauw van Bath)

De zon scheen en vrolijk trapte de Batavus Dinsdag de kilometers weg. Totdat ik bijna bij de dijk langs de Westerschelde aan was gekomen. De bui had ik links van mij al gezien, maar ik dacht hem keurig links van mij te kunnen laten passeren.

Er was nergens een schuilplaats te bekennen en een poncho helpt maar deels als het hard waait. Er zat niets anders op dan me gewoon nat te laten regenen. Hoewel: het waren vooral hagel en natte sneeuw. En zelfs af en toe een klap onweer.

Bij de grens met België werd het weer droog. En dat bleef het de rest van de middag. Had de Buienradar toch een beetje gelijk.

Ondertussen was mijn veter los geraakt. Die kreeg ik niet meer vast. Te koude vingers. Het leven van een bejaarde fietser gaat niet altijd over rozen. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

3 gedachten over “De buienradar zat er naast”

      1. Dan zijn ze niet handig. En met losse wanten kun je ook niks meer met je handen doen. Gewone handschoenen met warme voering is misschien een oplossing? Traditioneel Sint/Kerst cadeau. Een tip voor Tineke?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: