Ik ben heel bijzonder!

Dat gevoel krijg ik op Social Media. Miljoenen mensen die elkaar lijken te verdringen omdat ze nóg bijzonderder zijn dan de andere bijzondere mensen. 

Vooral als mensen er in slagen om een uur lang tegen hun eigen beeld aan te praten om een boodschap te vertellen tegen anderen. Eigenlijk praten ze tegen zichzelf, want bijna iedereen haakt binnen een paar minuten af. En dan hebben ze toch zogenaamd tweeduizend kijkers gehad. Of als je een uur lang een duo vormen die het bij voorbaat helemaal met elkaar eens zijn.

Het schijnt dat Doutzen Kroes 7 miljoen volgers heeft. En daar wordt van gemaakt dat 7 miljoen mensen het met haar eens zouden zijn. Iemand klikt haar gewoon een keer aan, kijkt en luistert een keer, daarna nooit meer: maar hij of zij blijft gewoon een volger. En vanwege die 7 miljoen volgers telt haar stem nu extra mee…

Iedereen wil graag bijzonder zijn. Op de één of andere manier willen we uitblinken tussen anderen.

Als je vertelt dat je op één dag 100 km. hebt gefietst komt een ander met een verhaal dat hij 120 km. heeft gefietst.

Als een moeder vertelt dat haar zoontje een hele hoge CITO-score haalde is er vast nog wel iemand die beweert dat haar zoontje een nóg hogere score haalde.

Iemand vertelt dat hij op een instelling met zeer heftige agressie werkt. Een ander kan vertellen dat het op zijn werk nog wel een graadje erger is.

De één heeft dankzij de isolatie van zijn huis een 30% lagere energierekening. De ander vertelt dat hij 40% minder energie verbruikt.

——

Maar het kan natuurlijk ook omgekeerd. Dat horen we bijvoorbeeld bij het thema ‘enge ziektes’ op verjaardagen. Als iemand vertelt over een ontsteking aan het been is er vast wel iemand anders die een nog véél ergere ontsteking heeft gehad. Eigenlijk moest het hele been zelfs geamputeerd worden.

——

Maar zeggen veel lezers: dat doe ik helemaal niet. Zo zit ik absoluut niet in elkaar. Ik ben heel anders dan al die anderen. Ik heb niet zo’n groot ego. Wat is er dan gebeurd? Op dat moment ben je dus opeens ook heel bijzonder… Ook jij hebt dus toch best een groot ego… Welkom bij de club!

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

6 gedachten over “Ik ben heel bijzonder!”

  1. Ik denk toch dat je iets meer moet doen dan eenmaal op een foto van Doutzen te klikken om mee te tellen als volger. Net zoals dat op WordPress geldt, moet je je wel aanmelden als volger/abonnee.

    Blijft de vraag: hoeveel volgers heeft Henk50; 50?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: