De verzonnen agenten van Pedro Kuit

De teller op de site van de Buiten Parlementaire Onderzoekscommissie BOPC 2020 gaf de dagen, de uren en de minuten aan. Nog 12 dagen, 8 uur en 57 minuten: dan zou 'de naar buitentreding' van 80 politieagenten een feit zijn. 

De BOPC 2020 is opgericht door Pedro Kuit en zijn dochter Jade. Pedro noemde zichzelf in alle stukken drs, maar toen steeds meer mensen vragen gingen stellen bij die titel heeft hij schielijk in alle stukken de titel drs vervangen door ds.

U vraagt, Kuit draait

Dominee is geen beschermde titel: iedereen mag zich dominee noemen. En in de jaren ’90 van de vorige eeuw was Pedro Kuit een jaar predikant van de Baptistengemeente in Haarlem. Dat werd kennelijk geen succes. Daarna is hij voor zichzelf begonnen met het dopen van kinderen, het inzegenen van huwelijken en het (s)preken tijdens begrafenissen. Het maakt niet uit voor wat voor denominatie: u vraagt en Pedro draait. Rooms-Katholiek, evangelisch of humanistisch: Pedro heeft er wel een praatje bij het gewenste plaatje.

Politieverhoren

Binnen de BOPC heeft Pedro Kuit naar eigen zeggen 80 politieagenten ‘verhoord’. Zij zouden allemaal hebben verteld over de cultuur binnen de politie en de opdracht die politieagenten hebben om demonstranten tegen de corona-maatregelen hardhandig aan te pakken. Al die verhoren zouden zijn opgenomen en volgens protocol op papier zijn gezet.

De tekst van al die verbalen plus de namen van de agenten zijn in bewaring gegeven bij een notaris. Helaas mag Pedro de naam van die notaris niet vrij geven. Wél heeft hij aan minister Grapperhaus een brief geschreven. Hij is volgens Pedro Kuit als hoofd van justitie de enige die deze verbalen in mag zien en mag verifiëren.

De vraag is: heeft Pedro Kuit werkelijk tachtig agenten verhoord die zich beklagen over de impact van coronamaatregelen op hun werk en een verziekte cultuur bij de politie? Het Reformatorisch Dagblad (een deel van de lezers van deze krant steunt het werk van Pedro Kuit) ging op onderzoek uit. En de journalisten van het RD hebben zo hun twijfels.

Twijfels over de politieverhoren

Maar niet alleen de journalisten van het RD. Ook de bevriende uitgeverij De Blauwe Tijger, bij wie het boek met die getuigenissen wordt uitgegeven, twijfelt inmiddels ernstig aan de waarheid van deze verbalen. „Het zou kunnen dat er plusminus tien echte verklaringen zijn en de rest van het rapport is verzonnen”, meldde uitgever Tom Zwitser. Daarna volgden de ideologisch verwante platforms Café Weltschmerz en Blckbx. De drie platforms twijfelen inmiddels openlijk aan de betrouwbaarheid van het rapport.

Vaccinatieschade

De heren twijfelen ook aan de kwaliteit van het door Kuit opgezette Meldpunt Vaccinatieschade. Mensen die menen dat zij zelf of familie fysieke schade hebben opgelopen door de corona-vaccins kunnen dat bij dit meldpunt aangeven. Dit omdat het Lareb volgens Kuit aan de hand van Big Pharma loopt, zijn meldpunt daarentegen is onafhankelijk. Maar Pedro Kuit is de enige die de meldingen toetst, er komt geen arts aan te pas. Eind oktober werd het meldpunt opgeheven vanwege te grote drukte. Pedro moest eerst een belteam optuigen. Dat zou op 15 november van start gaan. Ik heb zojuist geprobeerd een melding te doen, maar dat is niet gelukt. Inmiddels heeft het Meldpunt ruim 2400 overlijdens geregistreerd als gevolg van vaccinatie en ongeveer 32oo meldingen van ernstige gezondheidsschade, zoals hartfalen en hersenletsel.

Tegenaanval

Omgekeerd zette Pedro Kuit de aanval in tegen de eigenaren van genoemde platfotms. Hij zei dat Blue Tiger een woekerwinst van 10.000 euro vroeg om de studio te mogen gebruiken. Ook verwijt hij de heren dat ze er op uit zijn om de macht over het thema over te nemen. Zij zouden alles willen organiseren en de toon willen zetten en daarmee de BOPC op een zijspoor zetten.

Van uitstel komt…

Het meest opmerkelijk is echter dat Kuit elke keer weer de presentatie van de tachtig agenten uitstelt. Al in juli kondigde hij met een speciale ‘persconferentie’ aan dat er eind augustus een gebeuren plaats zou vinden dat het hele justitiële apparaat en de politiek op zijn grondvesten zou doen trillen: de 80 agenten die hun verhaal zouden komen doen. Dat gebeuren werd steeds weer – om steeds wisselende redenen – uitgesteld. Maar zaterdag 27 november zou het dus eindelijk gebeuren: de ‘naar buiten treding van 80 politieagenten’. Dat alles zou op Urk plaats van gaan vinden. Wel vermeldde Kuit later dat het er niet helemaal 80 zouden zijn, doordat sommige agenten ‘wegens omstandigheden’ verstek zouden moeten laten gaan.

De bijeenkomst van 27 november

Het werd spannend. De teller bleef maar lopen. Totdat er vrijdag een persbericht kwam. De bijeenkomst kon geen doorgang vinden. Kuit had overleg gehad met het hoofd van de politie op Urk en het Hoofd Veiligheid van de regio. Zij beiden hadden hem afgeraden om de bijeenkomst te houden omdat de veiligheid van de locatie in het geding was. Ondertussen was nog helemaal niet bekend om welke locatie het ging. Dat wilde Kuit ook tegenover de politie geheim houden. Want je wist maar nooit wat er gebeurde als die locatie bekend gemaakt zou worden.

Het telefoongesprek met het hoofd veiligheid van de regio heeft Kuit opgenomen en is op internet te beluisteren. Maar het zegt helemaal niets. Deze man vraagt aan Kuit om een uur voor de bijeenkomst de ruimte bekend te maken, ‘zodat de politie een oogje in het zeil kan houden’.

Alle uitstel en nu het afstel wijzen erop dat Pedro Kuit de bijeenkomst verzonnen heeft. Er zijn geen 80 agenten ondervraagd: de verhalen zijn door Kuit geschreven. Er is geen ruimte gereserveerd: Kuit heeft net gedaan alsof. Er is geen notaris die de verbalen in een kluis heeft liggen. Kuit blufte gewoon: hij wist dat minister Grapperhaus toch niet op zijn aanbod in zou gaan. Dat Kuit er geen andere organisaties bij wilde betrekken heeft ook met deze verzinsels te maken. Hij wilde de schijn hoog houden en kon dus geen pottenkijkers gebruiken.

Net zoals bij zijn zelfverzonnen academische titel: Pedro Kuit heeft ook dit verhaal verzonnen. Net zoals de duizenden ongecontroleerde meldingen van vaccinatieschade die alleen door hem geregistreerd werden. Pedro Kuit lijkt mij gewoon een enorme fantast.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

8 gedachten over “De verzonnen agenten van Pedro Kuit”

 1. Dat Peter Kuit (samen met medewerking van zijn dochter Jade) een bedrieger is, is nu voldoende bewezen. Hij is trouwens ook niet meer op YouTube te bekennen. Maar (ja, soms is er een “maar” aan toe te voegen), dat wil niet zeggen dat er niet van een complot vanuit de overheid sprake hoeft te zijn; Kuit en zijn dochter vallen hier dus buiten.

  Maar door de “schade” die Kuit & Co er middels hun vele fantasieën over onder meer die verzonnen agenten heeft aangericht, was dit weer koren op de molen van de “complotontkenners” (het tegenovergestelde van “complotdenkers”). Die hadden er namelijk hun “field day” mee. En wat sommigen van hen vervolgens gingen doen was dat ze het spreekwoordelijke “kind” met “het badwater” wegwierpen.

  Met andere woorden: nu bewezen was dat Kuit (en dochter) al die tijd een stel fantasten bleken te zijn geweest, zouden Tom Zwitser (“De Blauwe Tijger”), Café Weltschmerz en andere alternatieve media ook wel “van hetzelfde laken en pak” zijn. Wat we dus zouden moeten doen, is om het (eveneens) spreekwoordelijke “Koren van het kaf” zien te scheiden. Door alles alleen maar als “complotdenkerij” te zien, daar is immers nooit iemand bij gebaat geweest.

  Een voorbeeld van goed verslag over bijvoorbeeld de Nederlandse overheid die echt niet het beste met ons, het gewone volk, voor heeft, is blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2022-11-23

  1. Beste Ton,

   Ik ben het helemaal met je eens dat er verschillende ‘stromingen’ zijn. Zo heb ik waardering voor Flavio Pasquino, ook bij zijn optreden in ON zag hij kans om nuanceringen aan te brengen tegenover Raisa Blommestein die in haar rol als gespreksleider faalde. Waar veel aanvankelijke medestanders zijn afgehaakt is bij het bagatelliseren van corona. Toen ik me daar meer in ging verdiepen (vooral de onderbouwing) ben ik meer afstand gaan houden. Maar inderdaad wordt de overheid steeds meer een controle-maatschappij, daar ben ik ook allerminst gerust op en dat was ook al niet.

 2. Ondertussen blijken gedupeerden op twitter ‘Opgelicht door BPOC2020’ opgericht te hebben wegens nooit geleverde maar wel betaalde “rapporten”.

 3. Kuit had beter een roman kunnen schrijven. In fictie kun je jezelf te buiten gaan aan fantasieën.

  Dat medisch meldpunt heb ik nooit begrepen. Iedereen kan zelf bijwerkingen melden bij LAREB. Bovendien kun je daar de geanonimiseerde meldingen inzien. Allemaal makkelijk online. Dat niet iedereen de moeite neemt om bijwerkingen te melden is onvermijdelijk. Maar zouden die mensen dan wel bij Kuit melden? Onwaarschijnlijk, denk ik.

 4. Waar haalt Henk50 de tijd en de energie vandaan om al deze waanzin te volgen én ook nog eens te verwerken? Vanwaar deze fascinatie?

  Maar waar haal ikzelf de energie vandaan om urenlang (gelukkig telefonisch) naar een knotsgekke “vriendin” te luisteren uit Wappelonië? Fascinerende kulverhalen.

  Naast corona verhalen over o.a. “reptielen” (die gelukkig bijna zijn uitgeroeid door de Actuarianen) laatst over “dood op zee” in combinatie trustfunds. Vraag me het niet uit te leggen, maar iedereen is miljonair bij geboorte. Dus gaat zij dat geld binnenkort claimen op het gemeentehuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: