Aardbeienpoes

In de omgeving van Hoogstraten (België) loopt de aardbeienroute. Vreemd: de route loopt, maar het is een fietsroute. Langs die route worden dan ook veel aardbeien verkocht.

In Meersel-Dreef (net over de grens bij Breda) staat voor het voormalige klooster een aardbeien-automaat. Je kunt hier tegen betaling een doosje aardbeziën scoren.

Een plaatselijke poes blijkt dol op deze aardbeziën te zijn. Hij zit te wachten totdat er weer iemand aardbeien uit de automaat haalt.

Zo schijnen tal van katten er bijzondere eetgewoonten op na te houden. Onze huiskater Ringo is dol op chips. Helaas voor hem kopen we die niet meer. Maar hij lust ook nog wel kruimels van koeken/koekjes. Die eten we nog wel.

Een aantal lezers heeft vast ook wel kennis gemaakt met katten met bijzondere eetgewoonten. Ik ben benieuwd...

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

5 gedachten over “Aardbeienpoes”

 1. Poes eet alleen kogelbiefstuk van de Lidl, vacuüm verpakt !
  Poes eet alleen Felix zakjes, Felix brokjes en Felix snoepjes !

  Variatie zorgt voor irritatie !

  Poes vangt mussen en muizen om de tijd te doden.

  Poes drinkt water uit de tafel vijver.

  1. @ Jan: het cruciale moment heb ik net gemist, de poes zat te vissen met een poot op de klep van de automaat. Ik kan je dit klooster zeker aanbevelen voor een overheerlijke lunch met aardbeienkater.

   1. En als jij eens in de buurt bent van Postel of Achel, zou je kunnen onderzoeken of daar ook vreemde beesten rondlopen bij het klooster.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: