Ringo Waterman

Meestal komt huiskater Ringo op Dierendag even in beeld. Maar deze keer was hij ondergedoken. Er werd getimmerd en gezaagd bij de buren en dan moet je als kater uitkijken dat het onheil niet overslaat naar de volgende deur. 
Vaasvissen

Wel heb ik Ringo op Dierendag verwend met een extra lekker hapje vis. Toen ik het bakje op de grond had neergezet kwam weer omhoog en stootte mijn hoofd open aan een openstaand keukenkastje. Dat is mijn herinnering aan Dierendag 2021.

Ringo kreeg voor zijn 17e verjaardag (6 juni) een waterfontein. Hij houdt van bewegend en stromend water. Dus de fontein sloeg wel aan en in. Hij maakt er dagelijks dankbaar gebruik van. Dat doet hij om twee manieren: drinken van de straal óf zijn poot in de straal en dan zijn poot droog likken.

Van de vloer drinken

Dat zijn twee varianten die in de Bijbel worden beschreven (Richteren 7) : “Er waren 300 mannen die gingen liggen om het water met de mond op te slurpen. De rest van de mannen was op de knieën gaan zitten om het water met de hand op te scheppen.”

Bij Ringo moet je van de hand een poot maken. Maar hij doet het dus allebei.

De fontein is voor Ringo echter nog niet goed genoeg. Hij vindt het het leukste om water uit de vaas op te hengelen. Zo ook gisteren. Ik zei nog tegen Ringo: “Ringo, gaat dat wel goed?”

En toen ging de vaas om en slobberde Ringo het water van de vloer. Je kunt bij ons van de grond drinken...

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Ringo Waterman”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: