Natuurwandeling

Naarmate ik ouder word blijk ik meer een avondmens te worden. Tineke wordt steeds meer een ochtendmens. Ergens halverwege de dag komen we elkaar tegen.

Tineke’s dadendrang is groot(s) in de ochtend. In een hoog tempo wordt er van alles ondernomen. Ik kan dat allemaal niet volgen en bijhouden.

Peter van Straaten: Zijn we er al?

’s Morgens moet er bijvoorbeeld actief gewandeld worden in de buitenlucht. Er is op ons vakantieadres genoeg buitenlucht: de zeewind blaast door alle kieren van de jas en na tien minuten loop je te tandenknarsen vanwege alle zand dat via je neus in je mond terecht is gekomen.

Tussen de vele appartementen aan zee bevindt zich ook nog een stukje natuur. Hoe lang nog is zeer de vraag. De projectontwikkelaars azen ook op dat laatste stukje en doen allerlei concessies: het wordt een prachtig natuurlijk park waarbij het groen behouden blijft. Ja, dat ken ik. Bij golfbanen die in de mooiste stukjes van Nederland zijn aangelegd zeiden ze dat ook.

In ieder geval: er moet stevig doorgewandeld wordt. Immers: een indicatie hoe lang je nog leeft is te vinden in het looptempo. Dankzij Peter van Straaten is onze wandeling ook in beeld gebracht. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

2 gedachten over “Natuurwandeling”

  1. haha die foto, heel goed van tineke, maar ik neem aan dat het bij jullie wel gaat volgens de regel: dit wil ik, wat wil jij?☺
    groeten mia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.