Zwembroek

Voor mijn verjaardag kreeg ik dus een nieuwe zwembroek. In geen tien jaar heb ik een zwembroek gedragen. Die miste ik ook niet. Een stropdas trouwens ook niet.

Hij stond ook niet op mijn verlanglijstje. En dan krijg je hem tóch. Wat heb je dan aan zo’n lijstje?

Uit: Peter van Straaten: Zijn we er al?

We zijn een week met vakantie aan zee. Tineke denkt dat ik met zo’n zwembroek wel de zee in zal gaan. Maar ik vind dat het zwemseizoen is afgelopen. Dat loopt van juli tot augustus. Maar dan is het te druk op het strand. Dus dan kom ik er ook niet. En als het niet druk is is het geen zwemweer. Dus ik heb helemaal geen zwembroek nodig.

Bovendien zijn er verschillende typen zwembroeken. Er zijn zwembroeken die in zout water oplossen. Volgens mij is dit zo’n exemplaar.

Volgens mij is die zwembroek dan ook helemaal niet bedoeld om de zee in te gaan. Er zit namelijk een zak in waar je je telefoon in kunt doen. Ik weet niet of jullie wel eens met je telefoon in een broekzak zijn gaan zwemmen, maar volgens mij doet hij het dan na afloop niet meer.

Kleinzoon J heeft dat de afgelopen zomer inderdaad uitgeprobeerd. Zijn telefoon deed het in elk geval niet meer. Daar waag ik mijn exemplaar niet aan. Allemaal malligheid. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Zwembroek”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.