Waar was Henk op 9/11?

Het antwoord luidt: Henk was er even niet. Hij was zojuist onder zeil gebracht in een universitair ziekenhuis. Hij was zich dan ook van geel enkel onheil bewust.

Toen hij bijkwam was er sprake geweest van enige paniek bij het verpleegkundig personeel. Er waren toeters en bellen gaan rinkelen vanwege een ademhalingsstilstand. Maar de dienstdoende specialist was niet aanwezig. Hij zat elders het ingelaste extra Journaal te bekijken.

De dienstdoend specialist sprak mij later en vertelde wat er aan de hand was in de wereld. Ik kon het me niet voorstellen. Mijn reactie was slechts: ‘Ik kan ook niet even buiten westen zijn of het gaat mis in de wereld.’

Voor straf moest ik langer in het ziekenhuis blijven. Pas de volgende dag zag ik op de TV wat er aan de hand was in New York. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

3 gedachten over “Waar was Henk op 9/11?”

  1. Ik zag het in een winkel, waar ze een volgens mij volstrekt ongeschikt filmpje draaiden in het speelhoekje voor kleuters. Een slordige animatie ook nog, vond ik. Wat een flutfilm. Er was uitleg nodig voordat ik begreep wat er vertoond werd.

  2. Ik had toentertijd nog een abonnement op het Reformatorisch Dagblad en die kwam met een extra editie de volgende ochtend…ik heb hem al die tijd bewaard.

    9/11 kreeg veel aandacht, veel meer dan de oorlog in Congo die ongeveer in dezelfde periode vermoedelijk honderdduizenden doden kostte, of de 1 miljoen slachtoffers van de oorlog tegen de Sovjet Unie in Afghanistan, waarbij Amerika middels wapenleveranties aan de moedjahedien betrokken was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.