Vakantie

Je hoort wel eens mensen die op de terugweg van de vakantie alweer bezig zijn met de volgende vakantie. Dat begrijp ik niet. Vakantie is voornamelijk gedoe.

Dat klinkt natuurlijk niet erg dankbaar. En ik moet ook zeggen dat we altijd prima vakanties hebben. Het probleem zit voor mij in de start naar de vakantie toe. Het afronden van het werk en het bedenken wat er allemaal mee moet.

Uit: Peter van Straaten: zijn we er al?

Nu zou dat ook geen probleem moeten zijn, want Tineke heeft alles onder controle. Ik moet alleen kiezen welke kleding er mee moet (geen zwembroek), welk fietsreparatiespul, welke documentatie en welk leesboek. Maar dat alleen al vind ik heel ingewikkeld. En elke keer denk ik weer: ‘Nu ben ik er wéér ingetrapt. Toch weer met vakantie!’

En op het vakantie-adres is er altijd toch weer een ding dat we zijn vergeten mee te nemen. De hele vloer ligt bezaaid met spullen om net dat ene ding te zoeken dat we uiteindelijk vergeten zijn.

Er zijn ook zaken die we echt niet mogen vergeten. Dat zijn medische zaken en vergelijkbare ongemakken. Dan moeten we weer terug.

Vandaag is het weer zo ver. We gaan op reis en we nemen mee: onze fietsen en vijf fietstassen. Tineke zorgt dat alles precies past. Als ik de tassen inpak zijn er tien tassen nodig. En vier fietsen.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

3 gedachten over “Vakantie”

 1. Redemie voor vergeten zaken: ter plekke een ander exemplaar kopen. Als je daar geen geld voor hebt, heb je dat ook niet voor een vakantie. Ervan uitgaande dat het niet om je fiets gaat … .

   1. Hopelijk van de ACTION, de HEMA of het Kruitvat; of vergelijkbare wegwerpramsj.

    Mijn oplossing is alles dubbel. Mijn minicampertje ruim ik dus ook nooit uit, alles wat ik op reis gebruik (of nodig denk te kunnen hebben) zit en blijft er altijd in. Dat geldt zelfs voor kleding.

    En dat dan ook vaak dubbel tegen kwijtraken of kapot gaan. Zoals mijn GSM die veel te warm werd en tweemaal zo dik. Simkaartje verwisselen en vrolijk doorgaan. Je moet wat als moderne nomade, al heb ik maar één opvouwbare e-bike bij me … .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: