Echtelijke verhoudingen

De bedenker van dit soort tekenfilmpjes is overleden. Maar zijn humor (vooral gebaseerd op menselijke onhandigheden en allerlei vormen van uit de hand lopende etiquette) is o.a. als You Tube erfgoed beschikbaar.

Zoals het filmpje over de gepensioneerde Hermann die gewoon even lekker wil zitten. Maar zijn altijd bedrijvige echtgenote vindt dat hij zich veel actiever moet opstellen. Niks lekker zitten, een eindje gaan wandelen.

Loriot is het pseudoniem voor Bernhard Victor Christoph Carl (Vicco) von Bülow, afkomstig uit een adellijke familie uit Mecklenburg-Vorpommern. De naam Loriot betekent ‘wielewaal’. Die vogel stond in het familiewapen.

In de DDR-tijd moest hij op allerlei slinkse manieren zijn observaties voor een breder publiek kenbaar maken. Na Die Wende kon hij zich helemaal uitleven.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.