Niet de pot op

In ons huis is sinds maandag een verbouwing aan de gang. Het toilet wordt vervangen. En daarmee meteen maar het kamertje waar de WC zich in 1990 metterwoon heeft gevestigd.

Tineke vindt dit eigenlijk maar een saai huis. Er kan niet genoeg verbouwd worden. Toch weet ze nog af en toe iets te bedenken. Zoals deze week de WC.

De pot is verdwenen

Een prangende vraag is: hoe reageert Henk op zo’n verbouwing? Tot hem dringen veranderingen maar langzaam door. De kans is dan ook groot dat hij ’s nachts de verkeerde deur in loopt en in een pot gaat staan plassen terwijl die pot verdwenen is.

Trouwens: het gevaar is nóg groter. Aangezien ik heb afgeleerd om staande te plassen ga ik dus zitten op een pot die er niet meer staat. Of op een slijptol.

Gelukkig hoef ik het niet tegen een boom te doen. Dat doen de honden al vele malen per dag voor ons huis. En ook niet in een tijdelijk toilet (‘WC’tje) dat op het grasveld staat.

We hebben in ons huis de luxe van drie toiletten. Hoe dat zo is ontstaan begrijp ik zelf ook niet. Er blijven nu dus twee toiletten over ter ontlasting van dit tijdelijke ongemak. Ik moet alleen even voldoende alert zijn om ze te kunnen vinden. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

2 gedachten over “Niet de pot op”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.