Hoogwaterfietsen

Gisteren was ik een 'ramptoerist'.  Ik heb namelijk langs de grote rivieren gefietst. Daar stond het water erg hoog. Maar het werd geen ramp, dus ik heb geen hulpverleners in de weg gelopen.
Van Gorkum via Nijmegen naar Den Bosch

Ik startte de tocht in Hardinxveld. Daar zie je de splitsing tussen de Boven-Merwede en de Nieuwe Merwede. Daarna fietste ik vanaf Gorkum tot Tiel in de buurt van de Linge. Dat is nu een nietig riviertje, maar het kon in het verleden smerige streken uithalen.

Hoogwater in de Maas bij Lith

Via de Waaldijk kwam ik in Nijmegen uit. De waterstand viel mee: de Waalkade bleef droog. Vervolgens stoomde de Batavus Dinsdag op deze dinsdag door naar de Maas bij Ravenstein. Hoewel de Maas door stuwen in toom wordt gehouden was het waterpeil daar écht hoog. Dat leverde mooie plaatjes op.

Voorbij Lith had ik een prachtig zicht op het vele water met tegen de achtergrond de ondergaande zon. De foto maakte ik met mijn telefoon, dus van matige kwaliteit.

De fietstocht eindigde in de buitenwijken van Den Bosch waar ik verstrikt raakte in onmogelijk onlogische woonerven. De teller had er 145 fietskilometers bij opgeteld. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

2 gedachten over “Hoogwaterfietsen”

  1. 145 km??? haast niet te geloven, en dan met een gewone fiets, nou ja…. een batavus dinsdag…..geen elektrische in ieder geval, groeten mia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.