Buienwaarheid over Limburg

De Actiegroep Buienwaarheid laat zich kritisch uit over de vermeende hoosbuien in Limburg. In het zuiden van het land zouden straten zijn ondergelopen. "Leugens en bangmakerij" zegt Buienwaarheid-voorman Willem den Engelsman. 

Hoewel verschillende media beelden vertonen van ondergelopen straten is er volgens Buienwaarheid niets aan de hand. “De overheid probeert ons met angstaanjagende weerberichten binnen te houden. Het is niks anders dan een gewoon seizoensbuitje, zoals we wel vaker zien. Laat je niet bang maken. Ga naar buiten en knuffel elkaar! Leef!” aldus de voorman van Buienwaarheid.

Wel roept Buienwaarheid mensen op om geen paraplu te gebruiken. “We weten niet of zo’n paparplu veilig is. Dat is nog nooit bewezen. En als je natregent is de kans 99,85% dat je het gewoon overleeft.

Met dank aan de satirische site Nieuwspaal, 15 juli 2021

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.