Zieke Poes

Al een halve eeuw lopen er bij ons poezen in huis. Dankzij een list kwamen de eerste poezen in huis. Daar hielden we altijd een katterig gevoel aan over.

Ik heb het al wel vaker geschreven, maar met de eerste poezen heb ik Tineke overvallen. Ik belde vanaf mijn werk op of we logé’s konden hebben. Tineke zei ‘ja hoor’. En ik kwam met twee katten thuis: Moor en Barp. Barp was in een sloot gevonden en gered. Moor was haar pleegzus.

Poes Poes is ziek

Al onze katten zochten en kregen asiel. Na Moor en Barp volgden de luid spinnende cyper Juul (het geluid van de TV moest soms harder vanwege het spinnen van Juul), de vaak klagende maar ook vriendelijke poes Poes en nu hebben we de vriendelijke cyper Ringo in huis.

Poes Poes was een soort van stalker. Ze liep vaak achter ons aan om om eten te bedelen. Maar hoe we ook ons best deden, ze bleef kieskeurig. Je zette een bakje voor haar klaar, ze nam twee hapjes en ging dan weer bedelen om iets anders. Ik denk eigenlijk dat Poes een beetje een theatrale persoonlijkheid had.

Passend bij de theatrale persoonlijkheid was dat Poes Poes zich regelmatig zwak, ziek en misselijk voelde. Dan moest ze in bed gelegd worden. Het liefste in een grote-mensen-bed. Zoals op deze foto.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Zieke Poes”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: