Terug naar Friesland

Anderhalf jaar lang heb ik alleen zoombijeenkomsten gehad voor mijn werk in Friesland. 
De haven van Harlingen

Op de maanden september en oktober na. Toen waren er teambijeekomsten in een plaatselijke kerk.

Bezoek aan de woningen was niet toegestaan. De bewoners heb ik 1½ jaar niet kunnen zien. Behalve op enkele filmpjes die mij waren toegestuurd ter beoordeling van bepaald gedrag. En sommige bewoners hebben mij gebeld. En er kwam natuurlijk af en toe post.

Deze week is het eindelijk weer zo ver. Ik werk drie dagen in Friesland. Dat blijft toch een thuisbasis voor mij. Niet alleen Friesland met die heerlijke taal van thuis, het Fries. Maar vooral de woningen met de bewoners en de begeleiding in Harlingen.

Mijn fiets is er inmiddels helemaal toegedekt door spinnenwebben. En de banden staan leeg.  Maar hij staat er nog...

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

5 gedachten over “Terug naar Friesland”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.