Anna Paulownapolder (3)

We hadden met vier inmiddels bejaarde collega's een reünie aan de Meerweg in Anna Paulowna. 
Meerweg ten oosten van Breezand

De Meerweg is een kaarsrechte weg door de Anna Paulownapolder. Her en der in het land zie je hier nog de restanten van een vroegere zwin, een diep het land inlopende geul die inmiddels is droog gevallen. Wat houd ik van dit weidse land. Er ligt wel een dijk omheen, maar je proeft als het ware nog de zee.

Aan het eind van de avond fietste ik via het Caloriepad terug naar station Anna Paulowna. Waarom dat pad zo heet weet ik nog steeds niet. Dit fietspad trekt een hoekig spoor door de polder, vanaf de Meerweg naar de Molenvaart. Dat is eigenlijk de hoofdweg door het dorp. Een molen heb ik hier nooit aangetroffen.

Caloriepad bij Anna Paulowna

De plaats Anna Paulowna is eigenlijk een verzameling aan lintbebouwing langs de Molenvaart, vanaf het Oude Veer (ook al een zwin) naar het Noordhollands Kanaal. Het dorp bestaat uit Kleine Sluis (het oostelijke deel met veel nieuwbouw), de Stationsbuurt en de Gelderse Buurt, waar zich ooit veel liefhebbers van Gelderse rookworsten vestigden.

De trein brengt mij in 2½ uur terug naar onze huidige woonplaats Delft. Maar na een halve eeuw Noord-Holland mis ik die provincie nog steeds...

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: