(Geen) hoogtevrees

Er zijn mensen die hoogtevrees hebben (acrofobie). Het komt in de beste families voor. Er schijnen zelfs piloten te zijn met hoogtevrees. Net zoals dokters met naaldangst.
Op 60 meter hoogte in/ aan de toren van de Eusebiuskerk

Tineke trekt zich daar allemaal niets van aan. Ze loopt gewoon over een glasplaat op 60 meter hoogte op de toren van de Eusebiuskerk. Het leek een redelijk stevige constructie. Het was overigens wél verboden om er met tien mensen tegelijk te gaan springen. Het ding kan waarschijnlijk toch stuk.

De toren van de Eusebiuskerk is 93 meter hoog. In 1944 werd hij grotendeels verwoest. Daarna stortte ook nog eens een deel in. Na de oorlog besloot men om te sparen voor een reconstructie van de toren. Het werd alleen een wat ander, meer modern, exemplaar.

Tijdens de Eusebius-experience kun je een paar stappen buiten de toren wagen. Niet iedereen waagt zich aan die stappen. Maar Tineke wel.

Na afloop van dit experiment namen we de lift naar beneden. Die luxe is wel uniek in een kerktoren. Meestal moet je in steeds kleinere rondjes trappen lopen. Zo heeft het nadeel van een verwoeste toren ook een voordeel. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

2 gedachten over “(Geen) hoogtevrees”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.