Vakantie 2021

Onze vakantie van 2021 zit er ook weer op. Opnieuw zaten we op een woonboot op de IJssel. Deze keer niet bij Kampen, maar in De Steeg. 

De Steeg was de favoriete vakantiebestemming van Simon Carmiggelt. Op de plek waar hij graag met zijn vrouw naar de IJssel zat zit het echtpaar nu gebeeldhouwd naar de IJssel te kijken.

Uitzicht vanuit de woonboot bij avond

Voor de mensen die De Steeg niet kennen: het is een dorp aan de doorgaande weg van Arnhem via Dieren naar Zutphen. Rond De Steeg en Rheden heeft de IJssel een stuwwal gevormd. Vanuit de Steeg moet je dan al binnen een paar honderd meter gaan klimmen richting de Posbank (90 meter boven N.A.P.). Dat zijn onnederlandse toestanden die de argeloze fietser ballonkuiten bezorgen.

Het zicht vanuit de woonboot naar de andere kant: wat minder rustiek…

We fietsten in twee weken zo’n 800 kilometer en bezochten Apeldoorn, Deventer, Nijmegen, Doetinchem en zelfs Elten (net over de grens in Duitsland). Het was een vakantie met veel museumbezoek. Dat kon nét weer. Vooral handig op hete dagen om midden overdag in een airco-museum te vertoeven.

We hadden vaak mooi weer. Soms was het aan de warme kant, maar dan zochten we vooral beboomde fietsroutes op. Eén keer werden we midden in het open veld getroffen door een plotselinge bui, waarbij we binnen een paar minuten doorweekt waren. Het water stond twee centimeter hoog in de schoenen. Het liep niet meer weg (dat is het nadeel van waterdichte schoenen).

De vakantie zit er dus weer op. Er ligt een aardige stapel aan werk te wachten. Maar voor alles is een tijd. En als 70-plusser heb je toch meer de tijd aan jezelf...

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.