De wandelfietser

Er zijn ook mensen die een fiets hebben, maar die toch gaan lopen. Meestal is de oorzaak een lekke band.

In de situatie op de foto lijkt er van een lekke band geen sprake te zijn. Er is een tekort aan fietsen en aan bagagedragers. Het gevolg is dat er drie mannen zijn gaan wandelen tesamen met twee fietsen.

De mannen zitten keurig in het pak. Vermoedelijk wordt er op de Technische Universiteit straks een bul uitgereikt. Het lijkt wel of de voorste man zelfs al de koker voor de bul mee heeft genomen. Ik dacht dat je die gratis van de TU kreeg, maar misschien wordt er toch verwacht dat je de bul in een eigen koker rolt.

De achterste man heeft een ontwerp van onbekende betekenis bij zich. Het zou kunnen gaan om drie studenten bouwkunde waarbij één van de heren de kracht van een zelfgemaakt ontwerp probeert te bewijzen aan een gezelschap van kritische hoogleraren. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “De wandelfietser”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.