Wat fietst daar? (3)

Behalve de mensen op de E-bike heb je ook de fietsers die helemaal niet trappen. 

Ik weet niet hoe die voertuigen allemaal heten. Je hebt snorfietsen, die soms veel te hard snorren en scooters. Die laatsten zijn wat dikker dan de snorfietsen. Ze worden in Delft ook veel verhuurd. Dan zitten er doorgaans twee mensen op één groene Flickbike.

Sommige van die scooters hoor ik niet aankomen. Anderen hoor ik wel (wat veiliger voor mij is) maar die stinken nogal eens nadrukkelijk.

De grootste ramp zijn de maaltijdbezorgers. Er zijn momenten waarbij het meeste verkeer door onze fietsstraat bestaat uit veel te snel rijdende maaltijdbezorgers. Dat zijn inmiddels lang niet alleen maar pizzakoeriers. Er zijn ook vegan- bezorgers, maar die rijden nét zo snel. Maar vanmorgen was het nog te vroeg voor die bezorgers.

De berijders van de ‘dikke scooters’ zijn doorgaans vijftig plus. Hun voertuig is meestal uitgerust met twee grote spiegels. Daardoor komen ze nog wel eens klem te zitten tussen de zijkant van de auto en een lantaarnpaal.

Niet alleen de scooter ziet er stevig uit. Vaak zien de 50-plus berijders er ook omvangrijk uit. Ik weet alleen niet wat de kip was en wie het ei.

Stapte de berijder van de fiets over op de scooter omdat hij te zwaar werd. Of word je vanzelf zwaar als je op zo'n scooter rijdt? 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Wat fietst daar? (3)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.