Wat fietst daar?

Ik heb drie minuten voor het raam van onze woonkamer gestaan (of achter het raam, het is maar hoe je het bekijkt). Alle fietsers die passeerden heb ik op de foto gezet. Tsja, hoe dat zit met de privacy en de openbare weg? Maar de foto's zijn grofkorrelig, dus de personen zijn nauwelijks herkenbaar. 

Ik heb trouwens niet alle fietsers op de foto gezet. Degenen die mobiel aan het fietsen én bellen waren heb ik gewist. Dat waren er een stuk of vijf. Dat is wel de eerste categorie: de bellende student. Meestal herkenbaar aan de blauwe voorband (de Swap-fiets).

Het was half twaalf. Er was bijna geen woon-werkverkeer. Voor een groot deel waren het plezierfietsers. Zoals deze fietser. Korte broek, T-shirt, rugtas en lekker met losse handen genieten van het zonnetje. Waarschijnlijk onderweg naar de Technische Universiteit of de Haagse Hogeschool, locatie Delft.

Op de achtergrond zie je een ouder echtpaar. Ze waren het niet eens over de route. Hij nam de linkeroever van de Schie, zijn de rechteroever, aan de overkant van het water. Omdat de brug verderop open stond konden ze elkaar niet (meer) bereiken. Het water was véél te diep.  

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: