Groenten scoren

In Den Helder woont een man. Er wonen wel meer mannen, trouwens. Deze man fietst twee keer in de week naar Callantsoog om daar boodschappen te doen. 

Wat is er fout aan Den Helder, of wat is er goed aan Callantsoog, zo zou de arglistige lezer kunnen denken. Welnu, het gaat mij niet om het oordeel over één van beide plaatsen. Ze doen allebei hun best.

Het gaat deze meneer niet om de boodschappen, maar om het fietsen. Hij fietst met een doel. En dat doel is boodschappen doen. Hij zou ook naar Harlingen kunnen fietsen, maar de Afsluitdijk is een aantal jaren gesloten voor fietsers. Dus die optie valt af.

Ik fiets meestal wat doelloos rond, maar tegenwoordig maak ik ook gerichte fietstochten. Tijdens die tochten scoor ik voornamelijk groene producten bij lokale agrariërs.

Ik heb een vast adres voor de paprika’s (in een kas ten westen van Naaldwijk), een vast adres voor de komkommers (bij een kas ten westen van Delfgauw), een vast adres voor de Challenger-aardappelen (bij een boer in Mijnsheerenland) en een vast adres voor de tomaten (in een kas bij ’s Gravenzande). Tussendoor scoor ik ook nog bloemen.

Zo scoor ik gezond eten (niet in plastic verpakt) en ik bouw aan mijn conditie. Inmiddels neem ik deze producten voor meerdere adressen mee. Het enige probleem is dat ik steeds muntgeld moet verzamelen.

Als dat gelukt is kan ik weer onderweg. Mijn portemonnee wordt dan steeds  lichter en mijn fietstassen worden onderweg steeds zwaarder. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Groenten scoren”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: