Pietje Potlood

De watertoren van De Meije in het Groene Hart staat bekend als Pietje Potlood. Hij dateert van 1931 en ging in 2019 met pensioen.
Watertoren bij De Meije

De watertoren is 58 meter hoog en daarmee ook één van de hoogste watertorens van Nederland. Toch zou niet zo bekend zijn als hij niet zo parmantig midden in het groene weiland zijn kop boven het maaiveld uit zou steken. Je kunt hem niet over het hoofd zien.

In Delft staat ook een watertoren, maar die valt in het niet in de buurt van twee hoge kerktorens en een flatgebouw van 24 hoog. Die watertoren staat te koop, dus ik weet niet of er onder de lezers gegadigden zijn…

Even voorbij de buurtschap de Meije aan het prachtige riviertje de Meije ligt het ooievaarsdorp Zegveld. Daar was het gisteren weer een geklepper van jewelste. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

3 gedachten over “Pietje Potlood”

    1. @ Fabiooltje: je hebt gelijk. De watertoren is inmiddels verkocht. Tijdens een wandeling in de sneeuw van afgelopen winter stond het ‘Te Koop bord’ er nog. Ik dacht toen: ‘nog steeds te koop?’ Nu staat het er waarschijnlijk niet meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: