Noorderpier Scheveningen

De mensen vragen mij wel eens: 'Henk, kom jij wel eens op de Noorderpier?' Dat zal ik jullie zeggen: wel op de Noorderpier in Hoek van Holland, maar zelden op de Noorderpier van Scheveningen. 

Deze keer was ik op de Noorderpier van Scheveningen. Ik wilde Tineke namelijk uitlaten. Dat heeft ze af en toe nodig. En op de Noorderpier was zij nog nooit geweest. Dus liet ik haar uit op de Noorderpier.

De Noorderpier (rechts) en de Zuiderpier

Je zou niet denken dat het al eind mei was. De temperatuur bedroeg aan zee slechts 11,8 graden. Daarom had ik deze keer mijn zwembroek thuis gelaten.

Ondertussen begon het ook nog te regenen, terwijl de buienradar had voorspeld dat het droog zou blijven. Daar zit vast een complot achter.

Vuurtoren Scheveningen met surfers, gezien vanaf de Noorderpier

Ik noem het trouwens een pier, maar de Scheveningse pier is de wandelpromenade bij het Kurhaus. Daar kom ik niet. Dit heet officieel het noordelijke havenhoofd van de haven van Scheveningen.

In april 2021 werd hier een bijzondere meeuw gespot, waardoor het ondanks de lock-down druk was. Deze meeuw was vermoedelijk uit de koers geraakt, want hij kwam uit Oost-Siberië. Dat zie je wel vaker met vliegende voorwerpen boven het voormalig oostblok. Die landen soms op onverwachtse plekken.

Vandaag waren wij de enige wandelaars op het noordelijk havenhoofd. We hadden samen met enkele meeuwen en strandplevieren de hele pier voor onszelf. Wel waren er veel surfers in de zee. Die liepen ons niet in de weg. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: