Pinksteren

Tineke maakte een bloemstuk voor Pinksteren voor in de kerk Op de foto komt het stuk niet zo tot zijn recht (thuis), maar het geeft een beeld. Ze schreef er een toelichting bij.

Tafelstuk Pinksteren
Op de eerste Pinksterdag raakten de Joden uit alle windstreken in verwarring, omdat ze allemaal de apostelen in hun eigen taal hoorden spreken. In het bloemstuk is dat uitgebeeld door de schermen van het fluitenkruiden de uitwaaierende grassen. En de bloemen van de gloriosaverwijzen naar de ´tongen als van vuur´. 
Ook in de tijd van de torenbouw van Babel raakten de mensen in verwarring, omdat ze elkaar juist niet konden begrijpen, ze spraken niet meer dezelfde taal.
Wij vieren vandaag het feest van de uitstorting van de Geest, waarvan de duif het teken is.

Opwekking 167 verwoordt het mooi : Want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. De boog beeldt uit hoe we onderling verbonden zijn door het werk van de Heilige Geest.

Rood is de kleur van Pinksteren, de kleur van vuur en de liefde. De kleur wit staat voor feest. In de bos bloemen op tafel zijn dezelfde kleuren verwerkt. 

                                                                                                                  

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

3 gedachten over “Pinksteren”

  1. Bedankt Tineke,

    Leuk om je kunstzinnige kant in de bloggroep te plaatsen.

    Ik zet de afbeelding bij de streaming kerkdienst.

    Goede dagen,

    Marja en Peter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.